Loading...
Jeugdsportfonds 2018-07-18T18:11:27+00:00

Jeugdsportfonds

Het motto van het Jeugdsportfonds is ‘iedereen moet kunnen sporten’. Maar lang niet alle kinderen hebben gelijke kansen. Dat kan aan van alles liggen, maar nooit aan de kinderen zelf. Als het over sporten gaat, geeft het Jeugdsportfonds juist die kinderen een extra kans.

Aanvragen

Een aanvraag bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds BEL kan op www.allekinderendoenmee.nl worden gedaan door een intermediair. De intermediair is iemand die op professionele basis met het kind werkt, zoals een leerkracht, hulpverlener, jongerenwerker of begeleider. Ouders en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen.

Lokaal aanspreekpunt

In Blaricum, Eemnes en Laren kunnen ouders terecht bij BEL Sportief en Gezond, het lokale aanspreekpunt voor informatie over het Jeugdsportfonds, of over de intermediairs in de gemeente. BEL Sportief en Gezond is te bereiken via nick@sportiefengezondbel.nl.

Wat doet het Jeugdsportfonds?

Het Jeugdsportfonds biedt kinderen uit financieel weinig draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om te sporten bij een sportvereniging. Het fonds vergoedt de contributie en eventuele sportattributen tot een gezamenlijk bedrag van maximaal €225,- euro per kind. Om het Jeugdsportfonds goed in de praktijk tot uitvoer te brengen, zijn er enkele spelregels van toepassing:

Klik hier voor de spelregels van de Jeugdsportfonds

Lokaal aanspreekpunt Gemeente Blaricum, Eemnes en Laren: BEL Sportief en Gezond
Naam: Nick Scholten
E-mail: nick@sportiefengezondbel.nl

Hulp nodig, maar nog niet de informatie kunnen vinden die je zoekt? Bekijk de volgende websites voor meer informatie.

Stichting Leergeld
Regeling Meedoen
Stichting Jarige Job
Nationaal Fonds Kinderhulp

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem direct contact op